Khasiat Kunir Untuk Kulit Muka | Kecantikan


Bagi kebanyakan orang, Khasiat Kunir Untuk Kulit Muka , bintik hitam atau kotoran pada muka kelihatan amat membimbangkan. Untuk mengeluarkannya, tidak perlu menggunakan krim mahal. Hanya mengambil kesempatan kunyit sebagai bahan dalam kunyit boleh mengurangkan kesan kulit seperti tompok pigmentasi.
Khasiat Kunir Untuk Kulit Muka


Anda boleh membuat formula sendiri remover noda anda dengan serbuk kunyit. Campurkan serbuk kunyit dengan hanya jus timun sedikit atau jus lemon. Sekali bercampur sekata, melekat pada bahagian kulit yang mempunyai mata. Biarkan selama 15 minit dan bilas dengan air sejuk. Lakukan ini setiap hari untuk melihat perubahan ketara pada warna kulit mereka.

Seperti yang dilaporkan oleh Times harian India, serbuk kunyit juga boleh digunakan sebagai scrub badan. Wanita pribumi sering dibuat serbuk kunyit sebagai pencerah kulit. Mereka membuat cucian dengan serbuk kunyit sebelum perkahwinan supaya kulit kelihatan lebih bersih dan cerah.

Campurkan serbuk kunyit dengan lima titis minyak zaitun dan air yang cukup. Lavaj kunyit, sekali seminggu untuk mendapatkan hasil yang maksimum

Di samping itu, anda juga boleh membuat kunyit herba digunakan untuk mengekalkan keanjalan kulit. Anda hanya perlu mencampurkan krim dengan serbuk kunyit dan membuat kulit tuah masks.Good!

0 komentar:

Post a Comment

Blog Sehat